11 Ağustos 2008 Pazartesi

Bosley ve Chef

Sinema ve müzikseverlerin ilgileneceğini tahmin ettiğim ama büyük ihtimalle medyamızda göremeyeceğimiz iki ölüm haberi; ikisi de geçtiğimiz haftasonu ölmüş.


Birincisi, Ocean's Eleven serisinden ve Charlie's Angels'ın ikincisinden tanıdığımız Bernie Mac. Aktör haftasonu Chicago'da yattığı hastanede zatürreden 51 yaşında ölmüş. Özellikle Ocean's Eleven serisinden tanıdığımız aktörün benim için en komik sahnesi, Charlie's Angels : Full Throttle filminden bir repliği olacak : meleklerle beraber plajda gizli bir görev gereği sörfçü kılığına girmiş aktör sahnenin bir noktasında kızlara şöyle der, "I got sand in my bottom man, I can hardly walk" (yazarken komik görünmüyor ama sahneyi izlemek lazım tabii ki).



İkinci ölüm haberi, müzik piyasası kadar sinema-televizyon sektörünü de ilgilendiriyor. Tok sesiyle tanıdığımız Isaac Hayes de yine geçtiğimiz hafta sonu ölmüş. 65 yaşındaki şarkıcının ölüm sebebi henüz bilinmiyor. Kendine has bir sese sahip soul şarkıcısı Isaac Hayes'i bizim kuşağımız daha çok Shaft filminin aynı adlı tema müziği ile ve de belki de daha çok South Park'ın chef'inin sesi olarak tanır. Şefin karakterini ve çocuklara birşeyler öğretmek için söylediği şarkıları hiç unutmayacağız. Yine kişisel olarak en sevdiğim sahneler ise Chef'in çocuklara regli anlattığı "the period song" ve iki anlamlı "chocolate salty balls!!!" şarkılarını seslendirdiği sahneler. İnternetten çok rahat videolarına ulaşabilirsiniz (bulamazsanız haber verin).

Hiç yorum yok: